Individualizam i solidarnost
MAROON
Blog - ožujak 2009
subota, ožujak 7, 2009

preko šuma i dolina,
jebala vas domovina...

bog je o'šo preko mora,
sveti Vam je zatvor Lora.


U naciji živimo i umiremo i ona nam je cijeli smisao života. Njezine pobjede su i naše osobne, a njezini porazi su neuspjesi našeg bića. U tome odnosu Nacije i Pojedinca ovaj potonji je taj koji se u svakome slučaju treba povinovati interesu grupe te svoje interese staviti postrani. Ili postrance, kako god to čovjek voli nazivati. U seksualnom općenju te dvije strane Nacija je uvijek gore i diktira tempo, dok pojedinac čeka da bude izjeben.

Tako su neki u vrijeme krize identiteta i sloma onih starih potražili neke novonastale te se u njih nastanili kao da su oduvijek, po trećem pretku po babi, bili u tom kolu koje je neminovno vodilo ka tom svetom cilju i ispunjenju proročanstva. Kada se jednom to proročanstvo ispuni baš u njegovoj generaciji, svaki imalo odgovoran građanin Naciji treba prinijeti svoju žrtva te pustiti da uđe u njega. Nacija treba da mu uđe cijelom svojom dužinom.

U kojem starom fićeku leži rajsko voće?

Tražeći put za svoju osobnu sreću on mora poštivati one koji su bogomdani za mjesta vođa i voždova, banova i careva, monarha i predsjednika. Njima su takve pozicije toliko prirodne kao što je prirodno da u svakoj jami blizu ceste svoj posljednji sud doživi neki fićek iz vremena prošlog identiteta. Gurnuvši fićeka dovoljno duboko i pojedinac zatire svoj prošli identitet koji nije bio onaj Pravi i Proročanski. Samo prolazna faza do ispunjenja cilja i dolaska u raj.

No, kao i svako drugo voće, tako i ono rajsko ne rodi na svim dijelovima Identiteta jednako, pa se oni Izabrani goste malo više. Ne zato što oni tako hoće, nego zato što voće tako rodi... Prokleta sudbina izabrala je i generaciju i one koji su Izabrani iz te generacije... Ili degeneracije, kako god tko voli da mu uđe...
maroon @ 00:11 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.