Individualizam i solidarnost
MAROON
Blog - studeni 2009
subota, studeni 14, 2009
Objavljujem bez kraćenja i cenzure tekst koji je stigao na moj mail... Pitaj Boga kako i zašto...

Naucnih instituta „Fraunhofer“ ima  ukupno u cijeloj Njemačkoj  čak 57, a sjedište „Fraunhofer“ Instituta je u Münchenu. Inače,  Instituti Fraunhofer poznati su po sistematskome istrazivanju i velikom broju izuma. Laser i mp3 format su samo neki od izuma koji su u posljednjih decenija izumljeni upravo u znanstvenim institutima ove organizacije.

 Ova ugledna istraživačka kompanija, koja je ime dobila po izumitelju, poduzetniku i znanstveniku Josephu von Fraunhoferu i ima za moto - izumi i pronađi nešto što će ljudima biti od koristi - pozvala je na saradnju preduzetnika iz Castrop-Rauxela, porijeklom iz Jajca, BiH. Gospodin Stipo Jelica u ovom njemačkom gradu posjeduje fabriku ambalaže "Jelica Verpackungen", a Instutut Fraunhofer je zainteresiran za iskustva u praktičnoj primjeni njihovog „kalkulatora za kartonazu“.

 "Taj u svijetu renomirani institut se zainteresirao za odredjene naše pojedinačne projekte, koji su kod nas osmisljeni, uradjeni, razradjeni ispitani i provjereni u praksi, koje firma Jelica Verpackungen u svome poslovanju koristi svakodnevno", kaže Stipo Jelica, inače preduzetnik našeg porijekla, rodom iz okoline Jajca, BiH.

Eksperti iz Instituta Fraunhofer su u telefonskom razgovoru dodatno objasnili da rade na unapredjenju i razvijanju optimizacije ambalaze u industrijskom procesu proizvodnje heterogenoga sektora ambalaze.

"Rezultati ove potencijalne saradnje biti će ponudjeni i stavljeni na raspolaganje drugim firmama, kako bi im olaksali izbor i donosenje odluke u izboru iz nemoguće velikoga broja raznih vrsta i razmjera, što je za njih najoptimalnije rjesenje", objašnjava gospodin Jelica, vlasnik fabrike ambalaže "Jelica Verpackungen", u kojoj vredno rade i njegovi sinovi Zoran i Martin i kćerka Ivanka.

"Sami su se javili i rekli- želimo od vas saznati i od vas dobiti informacijei iskustva u praktičnoj primjeni vaseg „Kalkulatora za kartonazu“. To je za nas veliko priznanje i čast!", kaže Jelica za web portal Radioactiv.org

Stipo Jelica
maroon @ 20:27 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.