Individualizam i solidarnost
MAROON
Blog - listopad 2012
četvrtak, listopad 4, 2012
Sada bi Država trebala odgovoriti tamo gdje Crkvu najviše boli - a to je novac.

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić nije predvodio sprovod predsjednika Sabora Borisa Šprema, već je danas otputovao u Rim gdje će tek sutra sudjelovati na sjednici posebne Međunarodne komisije za Međugorje pri Kongregaciji za nauk vjere. Mogao je biti na pogrebu pa tek onda otići u Rim, ali je odlučio na Mirogoj poslati pomoćnog biskupa i time još jednom poslao poruku ovoj vlasti, a i državi, da mu je Vatikan bitniji od Hrvatske.

Bozanić vodio Tuđmanov sprovod

Treba spomenuti da se Bozanić nije tako ponašao kada je umro drugi državni dužnosnik, onaj koji je Crkvi u Hrvata omogućio milijarde kuna iz državnog proračuna. Sprovod Franje Tuđmana vodio je sam Bozanić sa još dva nadbiskupa, riječko-senjskim Antunom Tamarutom i splitsko-makarskim Antom Jurićem.

Očito Crkvi ništa nije sveto pa su poruku SDP-ovsko komunističkoj vlasti, koja se bori za medicinski potpomognutu oplodnju i ubijanje nerođene djece, odlučili poslati i preko pogreba jednog njezinog istaknutog člana. Nije im bilo bitno niti to što je narod na izborima izabrao saborsku većinu, a i ostale zastupnike, koji su jednoglasno odlučili Šprema postaviti za predsjednika zakonodavnog tijela u državi.

Šprem se družio sa župnikom, ali ni to nije pomoglo

No, čini se da hrvatski biskupi ne mogu prežaliti najave da bi i njihova imovina mogla potpasti pod novi zakon o oporezivanju nekretnina pa na sve moguće načine ponižavaju državu. Bozanić jasno poručuje da mu je važnije biti u Rimu nego na pogrebu drugog čovjeka u Hrvatskoj. Očito niti HRT-ovsko trubljenje da je Šprem bio vjernik i prijatelj župnika u rodnom selu nije omekšalo Bozanićevo srce pa se nije pojavio na njegovom posljednjem ispraćaju.

Možda mu je preteško bilo gledati nevjernike Milanovića i Josipovića kako se ne križaju, ali bi mu vjerojatno ugodno sjelo premijerovo ponovno citiranje Biblije. Vjerojatno bi ga zbunio posljednji pozdrav Milanovića Špremu u kojem je uspio ugurati i komunističke "drugove" sa pobožnim pozdravom "zbogom".

Crkvu neka financiraju vjernici!

Sve u svemu, poruka je poslana. Sada bi država napokon trebala razvrgnuti te vatikanske ugovore i ostaviti Crkvu da je financiraju vjernici, isti oni koji su Šprema izabrali na čelno mjesto Sabora, a čiji sprovod je Bozanić iskoristio za ponižavanje vlasti.

maroon @ 16:01 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.